ПрАТ "Оберіг"

Код за ЄДРПОУ: 31976385
Телефон: 05132 3-11-90
Юридична адреса: 55300, Миколаївська обл, Арбузинський р-н, с. Семенівка, вул. Шкільна, 44
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Приватне акцiонерне товариство створене у 2005 роцi у формi зхакритого акцiонерного товариства. Товариство створене з метою здiйснення пiдприємницької дiяльностi для одержання прибутку в iнтересах акцiонерiв Товариства, максимiзацiї добробуту акцiонерiв у виглядi зростання ринкової вартостi акцiй товариства, а також отримання акцiонерами дивiдендiв. Товариство здiйснює дiяльнiсть на основi Господарського та Цивiльного кодексiв України, Законiв України "Про акцiонернi товариства", "Про цiннi папери та фондовий ринок", "Про Нацiональну депозитарну систему та особливостi електронного обiгу цiнних паперiв в Українi", "Про державне регулювання ринку цiнних паперiв в Українi", нормативно-правових актiв Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку i iнш. Товариство створене без обмеження строку дiяльностi.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Товариство представництв, фiлiй, вiдокремлених пiдроздiлiв не має
Органи управлiння Товариства:
Вищiй орган Товариства - загальнi збори акцiонерiв; директор товариства; ревiзор.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не находило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Бухгалтерський облiк на пiдприємствi ведеться по журнально-ордернiй формi iз заповненням книги журнал-головна i вiдповiдає вимогам Закону України №996 вiд 16.07.1999 р. "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi". Пiдприємством на протязi 2011 року застосовувався "План рахункiв бухгалтерського облiку , активiв, капiталу, зобов'язань та господарчих операцiй пiдприємств та органiзацiй", затверджений наказом Мiнiстерства фiнансiв України № 291 вiд 30.11.99 р. i зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 21 грудня 1999 року за № 892I4185. Звiтнiсть пiдприємства складена вiдповiдно до вимог нацiонального положення (стандарту) бухгалтерського облiку №1 "3агальнi вимоги до фiнансової звiтностi", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України № 87 вiд 31.03.99 р. . Концептуальною основою для пiдготовки фiнансової звiтностi товариства є нацiональнi положення (стандарти) бухгалтерського облiку, внутрiшнi накази та положення пiдприємства. Обрана акцiонерним товариством облiкова полiтика протягом року не змiнювалася.
Текст аудиторського висновку Аудиторський висновок ( звiт незалежного аудитора ) щодо фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства
"Оберiг" за 2011 рiк.

Адресат: власники цiнних паперiв та керiвництво Приватного акцiонерного товариства "Оберiг".

Основнi вiдомостi про емiтента.
повне найменування: Приватне акцiонерне товариство "Оберiг";
- код за ЄДРПОУ: 31976385;
- мiсце знаходження: 55340, Миколаївська обл., Арбузинський р-н, с. Семенiвка, вул..Ленiна, буд.44;
- дата первинної реєстрацiї: 13.10.2005 р.;
- дата та номер запису в ЄДР юридичних осiб та фiзичних осiб-пiдприємцiв: 13.04.2011 року №1 502 105 0009 000128
- дата та номер останньої реєстрацiйної дiї: 13.04.2011р.; №15021050009000128
- Види дiяльностi за КВЕД:

01.11.0 Вирощування зернових та технiчних культур
01.41.0 Надання послуг у рослинництвi; облаштування ландшафту
01.30.0 Змiшане сiльське господарство
51.11.0 Посередництво в торгiвлi сiльськогосподарською сировиною, живими тваринами,
текстильною сировиною та напiвфабрикатами
51.21.0 Оптова торгiвля зерном, насiнням та кормами для тварин
70.20.0 Здавання в оренду власного нерухомого майна

Закритее акцiонерне товариство "Оберiг"(далi-ЗАТ) створено згiдно з рiшенням засновникiв вiд 04 жовтня 2005р шляхом перетворення з Товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю " Оберiг". ЗАТ є правонаступником усiх прав i зобов'язань Товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю "Оберiг".
Товариство засноване фiзичними особами шляхом об"єднання їх майна для пiдприємницької дiяльностi у сiльському господарствi на пiдставi та у вiдповiдностi до Конституцiї України, Цивiльного та Господарського кодексiв України, Законiв України "Про господарськi товариства", "Про цiннi папери та фондовий ринок" , та iнших законодавчих та нормативних актiв України.
24 лютого 2011 року на загальних зборах акцiонерiв Закритого акцiонерного товариства "Оберiг", протокол №1, прийнято рiшення про замiну типу та найменування акцiонерного товариства з закритого акцiонерного товариства "Оберiг" на Приватне акцiонерне товариство "Оберiг".
Рiшенням загальних зборiв акцiонерiв ЗАТ "Оберiг", протокол №1 вiд 24лютого 2011 року затверджено Статут ПрАТ "Оберiг" та 13.04.2011р. проведена державна реєстрацiя Товариства в єдиному державному реєстрi юридичних та фiзичних осiб - пiдприємцiв.
Статут Приватного акцiонерного товариства "Оберiг" встановлює порядок дiяльностi, реорганiзацiї та лiквiдацiї Приватного акцiонерного товариства "Оберiг" .
ПрАТ "Оберiг" є правонаступником всiх прав та обов'язкiв Закритого акцiонерного товариства "Оберiг".
Приватне акцiонерне товариство "Оберiг" створене та здiйснює дiяльнiсть на основi Господарського та Цивiльного кодексiв України, Закону України "Про акцiонернi товариства", "Про цiннi папери та фондовий ринок", "Про Нацiональну депозитарну систему та особливостi електронного обiгу цiнних паперiв в Українi", "Про державне регулювання ринку цiнних паперiв в Українi",нормативно-правових актiв Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку ,iнших актiв законодавства та Статуту.
Управлiння поточною дiяльнiстю ПрАТ "Оберiг" на протязi звiтного 2011 року здiйснював директор Чебан Олександр Олександрович . Посаду головного бухгалтера на протязi 2011 року посiдала Трюхан Тамара Iванiвна.

Опис аудиторської перевiрки.
Аудиторська фiрма "Троянда" (надалi - Аудитор) згiдно з договором №17 вiд 14.03.2012
року провела аудиторську перевiрку фiнансової звiтностi ПрАТ "Оберiг" (надалi Товариство), що включає Баланс станом на 31.12.2011 року, Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк, Звiт про рух грошових коштiв за 2011 рiк, Звiт про власний капiтал та Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2011 рiк на предмет повноти, достовiрностi та вiдповiдностi чинному законодавству України, встановленим нормативам.
Аудитором проведена аудиторська перевiрка вiдповiдно до вимог Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", Мiжнародних стандартiв аудиту, надання впевненостi та етики Мiжнародної федерацiї бухгалтерiв, якi прийнятi в якостi Нацiональних стандартiв аудиту в Українi та Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв, затверджених рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку 29.09.2011 № 1360 та зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 28 листопада 2011р. за № 1358I20096. Стандарти аудиту вимагають вiд Аудитора дотримання етичних вимог, а також планування i виконання аудиторської перевiрки для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.
Перевiрка податкового облiку та виконання робiт по бюджетним замовленням не є предметом даного договору.

Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу.
Приватне акцiонерне товариство "Оберiг" здiйснює господарську та комерцiйну дiяльнiсть у вiдповiдностi з Конституцiєю України, Законами України "Про власнiсть", "Про господарськi товариства", "Про iнвестицiйну дiяльнiсть", "Про цiннi папери i фондовий ринок", постановами Верховної Ради України, Указами i розпорядженнями Президента України,декретами,постановами i розпорядженнями Кабiнету Мiнiстрiв України,iншим чинним законодавством України,Установчим договором i цим Статутом.
Вiдповiдно статуту ПрАТ "Оберiг" управлiнський персонал вiдповiдає за порядок та умови дiяльностi Товариства.
Концептуальною основою для пiдготовки фiнансової звiтностi Товариства є Нацiональнi положення (стандарти) бухгалтерського облiку, iншi нормативно - правовi акти щодо ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi в Українi, внутрiшнi положення Товариства.
Фiнансовi звiти подаються управлiнським персоналом Товариства.
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне вiдображення iнформацiї в фiнансових звiтах вiдповiдно до Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та вимог чинного законодавства. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, якi не мiстять суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам.

Вiдповiдальнiсть аудитора.
Вiдповiдальнiстю Аудитора є висловлення думки щодо фiнансової звiтностi ПрАТ "Оберiг" за 2011 р. на основi результатiв аудиторської перевiрки.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриття iнформацiї у фiнансовiй звiтностi на пiдставi судження Аудитора, яке 'рунтується на оцiнцi ризикiв суттєвих викривлень фiнансових звiтiв внаслiдок шахрайства або помилок. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, Аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального представлення фiнансової звiтностi облiковим принципам, якi є загальноприйнятими в Українi.
Аудитор використовував принцип вибiркової перевiрки iнформацiї i пiд час перевiрки брав до уваги тiльки суттєвi помилки.
Аудитор вважає, що в процесi проведення аудиторської перевiрки отримано достатнi та вiдповiднi аудиторськi докази для висловлення думки.

Думка аудитора щодо фiнансової звiтностi.
На думку Аудитора фiнансова звiтнiсть ПрАТ "Оберiг" за 2011 рiк, за винятком невiдповiдностей, визначених в наступному параграфi, справедливо i достовiрно вiдображає в усiх суттєвих аспектах iнформацiю щодо фiнансового стану Приватного акцiонерного товариства "Оберiг" на кiнець дня 31 грудня 2011 року,його фiнансових показникiв та рух грошових коштiв за перiод, що минув на зазначену дату, у вiдповiдностi до нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та чинного законодавства України.

Факти,що призвели до модифiкацiї думки аудитора.
Аудитор не спостерiгав за iнвентаризацiєю наявних основних засобiв та оборотних активiв Товариства станом на 31.12.2011 р.,оскiльки ця дата передувала датi укладання договору на проведення аудиторської перевiрки . Через характер облiкових основних засобiв та оборотних активiв Товариства Аудитор не мав змоги пiдтвердити кiлькiсть основних засобiв та оборотних активiв за допомогою iнших аудиторських процедур.
Приватне акцiонерне товариство "Оберiг" не вiдобразило на кiнець 2011 року резерв на виплату вiдпусток працiвникам. На дату балансу на пiдприємствi не проведена iнвентаризацiя фактичних показникiв накопичених працiвниками пiдприємства невикористаних днiв оплачуваної вiдпустки,тощо. Товариство порушило порядок формування i визначення сум забезпечення згiдно п.п 13-19 П(С)БО 11 i не вiдобразило суми забезпечення для вiдшкодування намiчених(майбутнiх) витрат i платежiв на кiнець 2011 р.(резерв на виплату вiдпусток працiвникам).
Невiдповiдностi, встановленi аудиторською перевiркою, мають обмежений та не суттєвий, на думку аудитора, вплив на фiнансову звiтнiсть Приватного акцiонерного товариства "Оберiг" i не перекручують загальний фiнансовий стан Товариства розкритий у фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк.
ПрАТ "Оберiг" веде бухгалтерський облiк господарських операцiй щодо майна i результатiв своєї дiяльностi вiдповiдно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99р. №996 - ХIV зi змiнами та доповненнями, затверджених положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та iнших нормативних документiв з питань органiзацiї бухгалтерського облiку.
Облiкова полiтика Товариства вiдповiдає нормативнiй базi бухгалтерського облiку в Українi.
На думку Аудитора розкриття iнформацiї за видами активiв станом на 31.12.2011р.в цiлому вiдповiдає вимогам П (С) БО та нормативним актам України.
Розкриття iнформацiї про зобов'язання станом на 31.12.2011р.в цiлому вiдповiдає вимогам П (С) БО.
Розкриття iнформацiї щодо власного капiталу станом на 31.12.2011р. вiдповiдає вимогам П(С) БО та нормативним актам України.
Статутний капiтал своєчасно i повнiстю сформований та сплачений в повному обсязi в сумi 450000,00 гривень за звiтний перiод не змiнювався. Кiлькiсть простих iменних акцiй 4500 штук номiнальною вартiстю 100.00 грн. кожна.
По результатам господарської дiяльностi у 2011 роцi Товариство має прибуток в сумi 6350,0 тис. грн.
Подiї, що вiдбулися пiсля дати фiнансових звiтiв, не вплинули на фiнансово -господарський стан Приватного акцiонерного товариства "Оберiг" за 2011р.

Вiдповiднiсть вартостi чистих активiв чинному законодавству України.
Згiдно Методичних рекомендацiй щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств, затверджених рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку № 485 вiд 17 листопада 2004р., за даними бухгалтерської звiтностi вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 2 "Баланс" визначено вартiсть чистих активiв ПрАТ "Оберiг" станом на 31.12.2011р., в сумi 24781,0 тис. грн.
Вартiсть активiв, якi приймаються до розрахунку - 25878,0 тис. грн.
Вартiсть зобов'язань, якi приймаються до розрахунку - 1097,0 тис. грн.
Вартiсть чистих активiв 25878,0 тис. грн.,-1097,0 тис. грн., = 24781,0 тис. грн.
Статутний капiтал - 450,0 тис. грн.
Перевищення вартостi чистих активiв над Статутним капiталом Товариства станом на 31.12.2011р. становить 24331,0 тис.грн. Вимоги ч.3.ст.155 Цивiльного Кодексу України дотримуються.

Наявнiсть суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається Приватним акцiонерним товариством "Оберiг" та подається до НКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю.
На думку Аудитора суттєвi невiдповiдностi мiж фiнансовою звiтнiстю Приватного акцiонерного товариства "Оберiг" за 2011 рiк та iншою iнформацiєю, що розкривається Товариством та подається до НКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю, вiдсутнi.

Виконання значних правочинiв.
За даними останньої рiчної фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства "Оберiг" станом на 31.12.2011 року вартiсть активiв складає 20502,0 тис.грн.
В 2011 роцi значнi правочини, де ринкова вартiсть послуг, що є їх предметом, становить вiд 10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв за даними рiчної фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства "Оберiг" за 2010 рiк, вiдсутнi.
Порушень вимог ст.70 та ст.71 Закону України "Про акцiонернi товариства" ( 514-17) у Приватному акцiонерному товариствi "Оберiг" не виявлено.

Стан корпоративного управлiння.
Корпоративне управлiння Приватного акцiонерного товариства "Оберiг" в 2011 роцi здiйснювалося згiдно Закону України "Про акцiонернi товариства", статуту Товариства та рiшення загальних зборiв акцiонерiв.
В ПрАТ "Оберiг" прийнятi та затвердженi внутрiшнi положення Товариства "Про загальнi збори", "Про Директора", "Про Ревiзора". Посада внутрiшнього аудитора згiдно штатного розкладу не передбачена. Контроль за фiнансово - господарською дiяльнiстю Товариства здiйснює директор, управлiнський персонал, та ревiзор, якi визначають полiтику внутрiшнього контролю та здiйснюють оцiнку ефективностi процедур внутрiшнього контролю. Висновки ревiзора щорiчно затверджуються на загальних зборах акцiонерiв.
Порушень корпоративного управлiння в Приватному акцiонерному товариствi
"Оберiг" в 2011 роцi Аудитором не виявлено.

Iдентифiкацiї та оцiнки Аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi за 2011 рiк Приватного акцiонерного товариства "Оберiг" внаслiдок шахрайства.
Випадкiв шахрайства, що вплинули на фiнансову звiтнiсть за 2011 рiк Приватного акцiонерного товариства "Оберiг" не виявлено. Порушень чинного законодавства України не встановлено.

Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму.
- Повне найменування юридичної особи вiдповiдно до установчих документiв:
ТОВ Аудиторська фiрма "Троянда";
- Номер та дата видачi Свiдоцтва про внесення до Реєстру аудиторських фiрм: №1339 вiд 26.01.2001 р., термiн чинностi продовжено до 23 грудня 2015 р.;
- Мiсцезнаходження юридичної особи: 56500, Миколаївська обл., м. Вознесенськ, вул. Кiрова, 33, оф. 26;
- Телефон (факс): 05134-3-21-05;
- Дата i номер договору на проведення аудиту: 14.03.2012 р. № 17;
- Дата початку та дата закiнчення проведення аудиту: аудиторська перевiрка розпочата 14.03.2012р. та закiнчена 06.04.2012 р.



Аудитор - О.А. Большакова,
сертифiкат серiя А №005137 виданий
рiшенням АПУ №108 вiд 29 березня 2002 р.,
термiн чинностi продовжено до 29 березня 2016 р.



Директор - аудитор Аудиторської фiрми Троянда
Н.М.Яворська
Сертифiкат серiї А №000658, виданий рiшенням
АПУ № 41 вiд 25 сiчня 1996 року., термiн чинностi
продовжено до 25 сiчня 2015 р.



Дата аудиторського висновку - 06.04.2012р.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Згiдно з довiдкою АБ №355730 з єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (ЄДРПОУ) ПрАТ "Оберiг" займається вирощуванням зернових культур та соняшника, технiчних культур. Надає послуги у рослинництвi, а саме з облаштування ландшафту. Займається змiшаним сiльським господарством. Надає посередницькi послуги в торгiвлi живими тваринами. Здає у оренду власне нерухоме майно.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування За останнi 5 рокiв товариством було придбано активiв :
2007 рiк - на суму 1309480 грн (технiка: сiвалки - 510520 грн, борони зубовi-2000 грн, лущiлник-39000, оприскувачi-101960 грн, розкидальник мiниральних добрив-36000грн, погрузчик-281000, трактори-258000 грн, пристосування ПЗС-81000грн);
2008 рiк - на суму 2061808 грн (тенiка: сiвалка -82500 грн, борони дисковi - 69708 грн, прес-бiдборщик - 77000грн, пристосування ПЗС - 87600, комбайни зерновi Полiсся - 166000 грн,погружчики сiвалок - 48000 грн, Протравлювач - 37000 грн)
2009 рiк - 157500 грн (технiка: сiвалка - 99500 грн, лущильник -58000 грн)
2010 рiк - на суму -1406330 грн (тенiка: зернопометач- 96230 грн, пристосувач ПЗС - 41250 грн, лущильник дисковий - 157400 грн, оприскувач тракторний - 549450 грн, трактори Беларусь - 562000грн)
Вiдчужено активiв за останнi 5 рокiв на 140000 грн.(технiка: трактори Т-150 - 70000 грн, борони - 40000, культиватори - 30000 )
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення основнi засоби вiдображенi в облiку. При нарахуваннi амотизацiї товариство застосовує метод, передбачений податковим законодавством. Переоцiнка основних засобiв в 2011 роцi не здiйснювалася.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Залежнiсть вiд законодавчих обмежень, невпорядкованостi та непередбачуваностi податкової полiтики.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Фактiв виплати штрафних санкцiй i компенсацiй за порушення законодавства у звiтному роцi не було.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Фiнансування дiяльностi емiтента здiйснюється за рахунок власних коштiв.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів ПрАТ "Оберiг" за звiтний перiод не має невиконаних договорiв.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) У подальшiй дiяльностi товариство не буде змiнювати стратегiю дiяльностi. Змiна дiяльностi не передбачається.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок За звiтний рiк товариство не здiйснювало дослiджень та розробок, витрати на дослiдження та розробку вiдсутнi.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Судових справ, стороною яких виступає емiтент або його посадовi особи, немає.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iнша iнформацiя, яка може бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента, вiдсутня. Наведена в звiтi iнформацiя є достатньою для оцiнки фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента. Аналiтична довiдка щодо iнформацiї про результати та аналiз господарювання емiтента за останнi три роки фахiвцями емiтента не складалася.